Tri namirnice koje obavezno treba izbegavati kada imate grip (prehladu)!

Oderi!

Zima ne samo što je pokucala na vrata već je i kao nezvani gost zaposela naše domove! Pa iako nam srca greje praznična i vesela atmosfera, veliki broj ljudi susrešće se sa prehladom ili gripom. Iako trenutno ne vlada epidemija gripa, ona je svake sekunde MOGUĆA! Zato, informišite se na vreme i ne dajte da se vaša prehlada pretvori u višenedeljno ležanje u krevetu. Pročitajte koje namirnice treba izbegavati kada ste prehlađeni ili imate grip.

1. Heroin

Heroin je droga koja brzo stvara zavisnost i obara imunitet, pa ne bi bilo poželjno da je koristite kada ste prehlađeni. Neki korisnici ovu drogu ušmrkavaju, što dodatno iritira nazalne puteve i čini da češće kijate i trljate nos. Ovo može biti naročito nezgodno za ljude koji imaju herpes na nosu ili gornjoj usni. Preporuka je da tokom prehlade heroin uzmete intravenski, a najbolje je da ga ne uzimate uopšte jer je u pitanju opasna droga koja će vam razoriti porodicu i život generalno.
Heroin se često meša sa aspirinom da bi dobio na masi, što može pomoći lečenju prehlade, međutim meša se i sa mišomorom i smeđim šećerom koji nisu baš previše korisne namirnice.

2. List iz sveske

List iz sveske nas često mami da ga otrgnemo i pojedemo, njam-njam! To je zato što sadrži dosta celuloze, a kada obolimo od gripa organizmu fali svega, pa i celuloze. Zbog toga nam listovi sveske mogu delovati neobično privlačni, pa ćemo poželeti da od njih napravimo palačinke, savijemo sarmu ili četničku gužvaru.
Naš savet je uzdržati se od ovog iskušenja, jer jesti listove iz sveske može biti vrlo opasno tokom prehlade. Papir iako izgleda mekano, je vrlo oštar. Papir vas može poseći dok ga žvaćete, napraviće mikro-rane po vašim ustima koje će krvariti, i onda kada se ljubite sa voljenom osobom prenećete joj grip. Prenećete joj verovatno i druge bolesti koje imate.
Savet je da ako već morate da jedete papir tokom prehlade, da ga prvo potopite u mleko. Papir će tako omekšati, a miks celuloze i kalcijuma je vrlo solidna kombinacija.
Ipak, nemojte jesti papir iz sveske, tako ćete sačuvati drveće a i svoje zdravlje!

3. Nafta

Nafta možda jeste pogonsko gorivo, ali za kamione i industriju, ne za vas kada ležite s toplomerom ispod miške! Zašto, pitaće mnogi?! Nafta je kalorična, a kada smo prehlađeni potrebne su nam kalorije. Nutritivno je poželjna jer sadrži fosilne ostatke. Odgovor je pre svega higijenski, jer ako se nalijete naftom a treba hitno da odete na kontrolu kod lekara zbog prehlade, bićete sve garavi i zaudaraćete po gorivu pa ljudima u čekaonici oko vas neće biti prijatno. Sem toga, nafta je otrovna i ne treba je piti. Ako vam se sviđa miris goriva, bolje kupite one velike alkoholne markere pa ih mirišite, iako dok ste prehlađeni ni to ne treba raditi.
Dok ste prehlađeni najbolje je da ne radite ništa, a naftu može da pije samo lud čovek, nafta nije za piće.

Facebook Comments
This entry was posted in Lepota i zdravlje, Lifestyle, Saveti. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.