Razgovor za posao: Tri saveta koja garantuju uspeh!

Sigurno vam se već dešavalo da vas pozovu na razgovor za posao a da se usled treme zbunite i ne pokažete u najboljem svetlu. Poslodavci takođe često biraju neprijatna pitanja da bi vas izbacili iz takta. Na takve provokacije, naravno, ne treba nasedati, ali ne samo to. Ako budete dosledni i primenite savete koje danas sa vama delimo, šanse za dobijanje posla drastično skaču! Ne dozvolite sebi da budete samo “još jedan” kandidat, budite uvek u poslednjem krugu i izborite se za svoju poziciju! Pročitajte kako…

1. Kašnjenje je dobro!
Svi vas savetuju kako ne smete da zakasnite na razgovor za posao, kako morate biti precizni i tačni u minut, čak pre vremena! POGREŠNO!
Naravno, to ne znači da treba okasniti sat vremena ili više, jer u tom slučaju poslodavac može da izađe na ručak, ili čak da se naljuti. Međutim, kašnjenje od 15-20 minuta je vrlo poželjno. Time budućem poslodavcu stavljate do znanja da ste zauzeti i da imate i druge obaveze, da ste neko ko je tražen, a ne rob koji živi samo za taj dan i taj jedan jedini razgovor za posao.
Slobodno dođite 20 minuta nakon zakazanog termina, a kada vas upitaju zbog čega kasnite, odgovorite nešto poslovno i inteligentno. Recimo:

– “Im’o sam burazeru da završim neku šemu.” ili
– “Pašenog me zvao, ja totalno zaboravio da su danas zadušnice…”

Poslodavac će biti oduševljen, i već ćete imati plus, jer znaće da ste neko ko ima obaveze i sistematično pristupa poslu.

2. Kako da se rukujem?
Mnogi će vam reći da je rukovanje bitno, da stisak šake ne treba da bude ni prejak ni preslab, i u pravu su. Takvo rukovanje možete kući da vežbate na kvaci od vrata, ili desnom na levu, ako ste dešnjak. Međutim, ono što vam niko nije otkrio je da postoji određeno rukovanje koje će vas direktno plasirati među najpoželjnije kandidate!
Kada vam budući šef pruži ruku prilikom upoznavanja, pružite je i vi, ali je u poslednjem trenutku izmaknite i viknite “MOŠA!“.
Poslodavac će se iskreno nasmejati i odmah će se uspostaviti jedna opuštenija, prirodnija atmosfera. Uz pomoć “moše”, vi ste mu pokazali da “dete u vama” nije umrlo, da ste i dalje vedrog duha i dečačkog raspoloženja. Takvi kandidati su najpoželjniji, u tom smislu “moša” će vas lansirati pravo u vrh najboljih kandidata!

Ako ste žensko, možete isprobati i “niskopojasno rukovanje” od 360 sekundi. Mnogima je pošlo za rukom, zašto vi da budete izuzetak?

3. Torta!
Jel ima neko da ne voli tortu?! NEMA! Dobro, možda i ima. Ali koje su šanse? Ljudi se uvek obraduju torti. Umesite tortu i ponesite je na razgovor za posao!
Možete reći da je taj dan veliko slavlje, nemojte lagati da je baš vama rodjendan, ako prehodno niste lagali za datum rođenja u CV-u. Možete reći da je rođendan vaše mame.
Ponesite i kartonske tanjiriće i plastičan pribor, da možete da ponudite i sve buduće kolege. Namignite im, kažite da slavite možda i svoje novo radno mesto!
Kad je bal nek je bal, uz parče torte podelite i po sto evra svima koji su obučeni u sakoe i nose kravate. Ovime vaše šanse za zaposlenje fascinantno rastu!

Kada legne prva plata, ne zaboravite da nam javite, ostavite nam komentar… a zašto ne i poziv u kafanu!

Facebook Comments
This entry was posted in Lifestyle, Saveti. Bookmark the permalink.

3 Responses to Razgovor za posao: Tri saveta koja garantuju uspeh!

  1. Posao says:

    Puno korisnih saveta. Svaka čast i puno hvala.

  2. Posao says:

    Puno korisnih saveta. Hvala puno

  3. Zanimljivo je to da je kasnjenje na posao dobro :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.