Koji iPhone je najbolji? Nokia iPhone, Apple ili Android?

Još od vremena kada se pojavio prvi iPhone i doneo revolucionarne novine kao što su kolor ekran i izlaz za slušalice, ostaje ista dilema – koji iPhone je najbolji i koji treba kupiti. Proizvođača iPhonea je mnogo, tu je pre svega veliki finski gigant Nokia, koja za svoj iPhone koristi Windows Microsoft operativne platformne softvere, a u stopu je slede i Apple, Android, Motorola Razor, Alcatel, Samsung itd.
Koji iPhone odabrati? Tu smo da vam svojim savetima i uporednom analizom olakšamo odluku.

1. Apple iPhone
Mnogi ljubitelji telefona smatraju da je Apple plasirao prvi pravi iPhone. U svoje vreme, on je uneo pravu revoluciju, imao je radio prijemnik što inžinjerima ranije nije polazilo za rukom da smeste u tako kompaktno kućište. Danas, Apple ne prestaje da iznenađuje sa inovacijama, tako da njihov poslednji iPhone ima i kamericu, snima zvuk, a osim polifonih melodija može se staviti i omiljena pesma. Dakle, neće vam trebati ni diktafon ni foto aparat, možete ih slobodno prodati a od dobijenih para kupiti iPhone i za svoju devojku ili dečka. Baterija je solidna, a ekran je kolor i stalno ćete želeti da ga gledate kako je lep. Glavna mana je što se maske ne menjaju i što je domet dosta slabiji ako krenete negde van grada. Ima i Internet ali je dosta skup pa ga ne preporučujemo. Mana je i što Apple proizvodi samo jednu vrstu iPhonea, onu koja koristi iOS windows.

2. Nokia iPhone
Nokia važi za najstarijeg proizvođača telefona, pa samim tim i iPhone-a. Nokia ima dve vrste iPhonea, onu koja koristi Nokia Windows i onu koja koristi Microsoft Windows. Očigledno je da kupovinom ovog telefona dobijate izuzetnu sigurnost, jer se radi o proizvodu nastalom saradnjom najvećih svetskih kompanija. Maske su veselih i srećnih boja, pa će ovo biti pravi izbor ako ste i dalje u gimnaziji ili mladalačkog duha. Poseduje kolor kameru i jake zvučnike, pa očas posla možete na velikom odmoru napraviti žurku, a trenutke ovekovečiti i šerovati na fejsu. Prednost je što iako je kamera kolor, naknadno možete odabrati da te fotografije budu crno-bele! Dve muve jednim udarcem!
Internet za ovu vrstu iPhonea je nešto jeftiniji, pa nije loš izbor ako često surfujete. Vek baterije je oko 4 godine, kada je treba zameniti novom.

3. Android iPhone
Android windows ajfonovi su jako popularni jer ih prave mnoga preduzeća kao što su Samsung, Alcatel, LG, Motorola itd.
Poznati su po tome što su programi za njih besplatni, mogu dodatno da služe i kao navigacija a imaju ugrađen i alarm za buđenje. Sve to dolazi fabrički i mnogi se baš zbog tog zgodnog miksa opcija odlučuju da svoj novac daju za android iPhone. Internet na njima nije jeftin, ali zato nude besplatne programe za skajp, kao što su WhatsApp ili Viber.
Kao i svi drugi ajfoni, i oni se mogu pipkati prstima po ekranu radi bolje kontrole. Android ćete lako prepoznati po sličici malog zelenog robota koji će vam svakog dana poželeti dobro jutro!

Facebook Comments
This entry was posted in Hi-Tech, Saveti. Bookmark the permalink.

16 Responses to Koji iPhone je najbolji? Nokia iPhone, Apple ili Android?

 1. dare says:

  Redakcio mozeli pomoc, drug mi savetuje da kupim iphone sa simbijanom, kaze da oni imaju jaci mega pixel od ostalih, ali iz nekih proverenih izvora sam cuo da oni imaju fabricku gresku i gase se cim se baterija isprazni i posle nemoze da se koristi telefon dok se neprikljuci na struju, hvala puno naj bolji ste

  • Blic92.net says:

   Dragi Dare,

   Problem sa baterijom koji pominjete prati i neke druge telefone, najbolje je da se posavetujete sa prodavcem, ali samo ako je prodavac iskren. Kao trik pitanje, možete ga pitati koliko je sati. Ako ne slaže, najverovatnije je pošten, pa prihvatite njegov savet glede baterija i kupovine simbijan iPhonea. Ponesite sa sobom tačan sat u prodavnicu.

   Puno sreće s kupovinom!
   Redakcija

 2. Nikola says:

  Samo apple ima Iphone, ostalo su smartphone :)

 3. L says:

  BIlo koji na ugovor! to je sve samo telefon!!!

 4. neni says:

  jel ovaj “clanak” pisalo neko dete do cetvrtog razreda osnovne? :)

 5. roblack says:

  Hvala na preporukama, sada cu se lako odluciti za pravi telefon !

  Nokia je uvek pravila najbolji iPhone.
  Samo me zanima da li oni planiraju da startuju Nokia iPhone sa iOS Windows operativnim sistemom ? Do bi mi zaista mnogo znacilo jer iOS Windows ima one lepe ikone :)

  Hvala jos jednom !

  • Blic92.net says:

   Dragi Roblack,

   Proverenu informaciju nemamo, pa baš kao i Vi, možemo samo da nagađamo. A ako već nagađamo, reći ćemo – možda!

   Pozdrav,
   Redakcija

 6. Coby says:

  Odavno nisam nasao ovako dobar sajt i cuo ovako dobar savet!
  Danas sam kupio HTC iPhone Galaxy Nexus 4 sa Linux windowsom i nadam se da ce biti dobar. Koristim ga pretezno za word programe i super je!

 7. Luka says:

  Transfer blama… Užas.

 8. Kalu says:

  Slazem se. Cemu ceo ovaj tekst, kad svi znaju da je Nokia iPhone najbolji jer ima bolju podrsku za smartfonove, a i ima 2 retine (prednju i zadnju).

 9. Aleksandar says:

  Pitanje: Čuo sam da će u novi model HTC-ove Galaxy familije iPhonova, Microsoft da ugradi Pentium 4 (quarter-core) procesor sa 64-bitnim operativnim sistemom. Da li je to tačno i znate li kada bi taj iPhone mogli da očekujemo?

  • Blic92.net says:

   Ako ste lav u horoskopu, to bi moglo da se desi polovinom poslednjeg kvartala. U suprotnom, razmislite još jednom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.