KREATIVNI LUDACI: Google opet oduševio, nove mape će vas OBORITI S NOGU!

Oderi!

Svedoci smo raznih kreativnih pokušaja da se naprave mape koje će pokazati nešto posebno – ko najviše pije, gde se najduže živi, kome je najduža “muškost”… ali Google je opet otišao korak dalje od svih “kreativaca”. Pogledajte šta su nam iz svoje kuhinje ovaj put servirali, KAKVE MAPE! Oduševite se i podelite s prijateljima!

Sve što je na planeti voda, Google je označio plavom bojom! Mora, jezera, okeani... jer plava boja direktno asocira na njih. Kako se niko ranije nije toga setio?! BRAVO!

Sve što je na planeti voda, Google je označio plavom bojom! Mora, jezera, okeani… jer plava boja direktno asocira na njih. Kako se niko ranije nije toga setio?! BRAVO!

Živite godinama u Malmeu ali ne možete da ga locirate na mapi? Najmanji problem! Samo spojite slova koja čine reč MALME u jednu reč, upišite u mape, i jednim klikom Google će vam locirati ovaj magični misteriozni grad. On je inače u Švedskoj, što se sa slike ne razume jer natpis “Švedska” je negde gore (proverili smo na većem monitoru).

Gornji deo Južne Amerike je odsečen isprekidanom crtom. Razlog? Ostaće misterija! Mi pretpostavljamo da je zato jer u gornjem delu iznad linije žive neke ugrožene vrste kornjača i gorila. Vaše ideje su dobrodošle. Odlična zagonetka od strane Gugla, kapa dole!

O ne, uzbuna! Ovo se nacionalistima NEĆE DOPASTI! Priština je ucrtnama na mape i ćirilicom i latinicom. Provokacija? Na vama je da prosudite…

Australija je prikazana kao veliko ostrvo okruženo vodom sa svih strana, odlična fora nema šta!

Afrika je iscepkana na mnoštvo malih opština od kojih se najsmešnija zove “Zimbabwe” a najkraćoj je ime “Mali”. Nekome je izgleda baš bilo dosadno.

Reke u Kini su iscrtane žutom bojom jer su inače jako zagađene i imaju dosta mulja, ovime se skreće pažnja na ekološku svest. Ovo je ujedno omaž čuvenoj Žutoj reci koja je bila inspiracija mnogim umetnicima. Lep gest od strane Gugla, obradovaće mnoge stanovnike ove mnogoljudne nacije, podržavamo!

Naš region i Srbija prikazani su kao hrpa govana kakva jesmo, što je vrlo objektivno i zahvaljujemo se Guglu što nije preterao i karikirao.

Facebook Comments
This entry was posted in Hi-Tech, Intergrafik, Lifestyle. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.