SPEKTAKL: Metalika PONOVO u Beogradu!

Metalike

Metalika je 2004. godine praktično otvorila sezonu velikih koncerata u Beogradu i vratila Srbiju na koncertnu mapu Evrope! Tada su svirali na stadionu “JNA” i oduševili desetine hiljada prisutnih hevi metal fanova iz cele bivše Jugoslavije! Mislili ste da je tu kraj? O, ne…

Za one koji ne znaju, Metalika je PONOVO nastupila u Beogradu i to maja 2012. godine! Ovaj koncert je manje poznat od onoga sa stadiona, jer je Ušće bliže reci i kada se pored njega prolazi autobusom ljudi koji gledaju u pravcu SIV-a ne vide šta se dešava s druge strane. Postojala je i ograda koja je ovaj koncert dodatno razdvajala od ulice, pa su mnogi Beograđani prošli tuda ni ne znajući da taj dan peva Metalika. Ipak, koncert je bio posećen, i ne postoji niko ko može reći da Metalika nije PONOVO svirala u Beogradu.

Kuriozitet ovog koncerta je taj što je Metalika svirala svoj najbolji album “Crno” (Black) UNATRAŠKE. Time je Beogradu poslata posebna poruka koju ni najveći rokeri još uvek nisu uspeli da dokuče, a zašto se pevač Lars Urlih odlučio na takav korak ostaće MISTERIJA. Koncert su otvorili pesmom “Udri svetlo” (“Hit the Lights”) što je izazvalo oduševljenje publike jer je baš tada padao mrak. Zahvaljujući vernosti beogradske publike vratili su se i na bis, gde su odsvirali svoje najveće hitove “Nafta” (Fuel), “Jedina” (One) i “Bolesnik uništava” (Sickened Destroy).

Ostaje samo da se nadamo da nas Metalika neće zaobići ni kada sledeći put krene na turneju, jer kada je Metalika PONOVO u Beogradu, to je svakako muzički praznik!

Facebook Comments
This entry was posted in Kultura, Vesti. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.