Topli talas: U Beogradu u utorak do PREKO TRIDESET STEPENI!

Leto u Beogradu Nakon iznenadnog jesenjeg hladnog talasa koji nas je sve zatekao, Beograđane očekuje još jedna meteorološka senzacija! Tokom narednog vikenda temperatura će biti u porastu, da bi u utorak dosegla svoj vrhunac! Ako ste već odložili letnju garderobu u ostavu, vreme je da izvadite par majica i nabacite naočare za sunce, letu još uvek nije došao kraj!

U utorak sledeće nedelje doći će do vrhunca toplog talasa koji je već krenuo da zahvata skoro sve delove naše zemlje. U skladu sa time, očekuje se da u Beogradu bude celih 14 stepeni celzijusa, što je neobično visoka temperatura za ovo doba godine. Iako to nisu tropske vrućine, koje se i ne mogu očekivati nakon avgusta, 14 stepeni je daleko od nule i takvo vreme prijaće svima. Sigurni smo da će mnogi sugrađani izaći da prošetaju.

Međutim, ako ne budete svesni ovog otopljenja i na ulicu izađete u čizmama, bundi, šalu, kapi i rukavicama, vaš subjektivni osećaj vrućine biće mnogo veći. Ako na sve to sednete u neki kafić pored kaljeve peći, “smederevca” ili bubnjare i poručite čaj sa rumom, bez da skinete išta sa sebe – time ne samo da rizikujete da dobijete fras nego ćete garant pomisliti DA IMA VIŠE OD TRIDESET STEPENI! Ako na sve to još krenete da jedete nešto ljuto, recimo ima jedan deda na Đermu u srednjem redu tezgi što prodaje strašno ljute narandžaste paprike, i onda ako njih kupite i pojedete, biće to PRAVI DAN IZ PAKLA!

Zbog svega ovoga, obucite se prikladno – najbolje je slojevito. Ako vam bude vruće, otkopčajte jaknu, a ako vam posle bude hladno, vi je i zakopčajte. To se zove invertovana radnja regulacije toplote pomoću rajsfešlusa na odevnom predmetu torzoa i gornjeg dela karlice. Isto, ako budete žedni kupite nešto da popijete, a ako ne budete onda štedite pare i ne kupujte ništa.

Facebook Comments
This entry was posted in Vesti. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.