Tri saveta za bolji CV!

Nemate posao i stalo vam je da se što pre zaposlite i počnete da privređujete. U današnje doba krize to nije ni malo lako, ali zato vredi sakupljati savete i samim tim biti korak ispred drugih. Zahvaljujući našim savetima, bićete čak tri koraka ispred ostalih kandidata, jer danas ćemo vam upravo otkriti tri tajne!
Evo jednostavnih trikova kako unaprediti svoj CV i pospešiti razgovor za posao:

 

 

1. Radna iskustva
Morate ulepšati svoja pređašnja iskustva, jer niko ne želi da zaposli kasirku ili magacionera, sve i da se radi o poslovima za kasom ili u magacinu. To ne treba da znači da lažete o tome čime ste se bavili u prošlosti, već jednostavno morate da se potrudite da te pozicije zvuče grandioznije.
Recimo, ako ste radili kao kasirka, napišite da ste bili “Izvršilac fiskalne obrade i naplate”, a ako ste radili kao magacioner u svoj CV pribeležite “Aranžer kabaste robe”.
Evo još nekih zgodnih predloga:

Vodoinstalater Implementator hidro-infrastrukture
ČistačicaMenadžer higijenskog okruženja
DomarSenior hauzmajstor analyst
ĐubretarMenadžer reciklažnih sirovina
Fizički radnikSinergizator koordinacije i motorike
ObezbeđenjeKoordinator za selektivnu primenu sile
Grobar – Izvršitelj na poslovima niskogradnje
Kontrolor – Konsultant primenjene dokumentacije
Običan lopov i uličar
Taksi prevoznik

2. Ime i prezime
Možda zvuči trivijalno, ali nikada nemojte lagati za svoje ime i prezime. Kada popunjavate svoj CV, čitko napišite baš onako kako se stvarno zovete. Ni jedan poslodavac ne voli kada pročita lažno ime i prezime, jer to od samog starta unosi nemir i uliva nepoverenje. Opšte je poznato da odnos bez poverenja katkad zna biti nategnut i sa dosta tenzija. Evo i konkretnog primera:
– Ako se zovete Srđan Mitrović, nemojte napisati da se zovete: Nebojša Marković, Jadran Jašović, Marina Mirković, Uroš Nedeljković, Čarna Ljubinković, Duško Petrović, Miloš Anđelković ili neko deseto glupo ime, napišite lepo – zovem se Srđan Mitrović!

3. Vic
Skoro svi CV-jevi izgledaju identično i monotono, u najmanju ruku dosadno. Zato vam predlažemo da na kraj svog CV-a ubacite svoj omiljeni vic! Ako je CV kratak, možete napisati i više njih da popunite prostor. Ovo će oduševiti budućeg poslodavca, lepo će ga nasmejati i ulepšati mu dan, a vaš CV će izdvojiti iz mase i biće vaša odskočna daska za budućnost. Vodite računa da jasno stavite do znanja da se radi o vicu, za tu priliku možete odabrati neki drugi font ili boju. Tradicionalno dobar font za pisanje viceva je MS Comic Sans.

Želimo vam puno sreće na budućim intervjuima!

Facebook Comments
This entry was posted in Saveti. Bookmark the permalink.

One Response to Tri saveta za bolji CV!

  1. rupert says:

    Zašto niste pomenuli u zanimanjima Pastir – Lider stada :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.