Tri efektna saveta za bolje varenje!

Bolje varenje je moguće! Ma šta mislili, i sa kakvim god dnevnim poteškoćama u varenju da se susrećete, uz malo truda varenje će postati prava pesma. Više nikad nećete biti u situaciji da se grčite i odlažete druge obaveze, vaša dnevna rutina biće glatka i bez poteškoća. Pročitajte ove izuzetno efektne savete i primenite ih!

1. Nemačke elektrode
Iako će vas kineske elektrode privući svojom nižom cenom i većim pakovanjem, savet je da ih ne kupujete. Nemačke elektrode su daleko boljeg kvaliteta – sporije gore i var je dosta stabilniji. Dešavalo se da nakon varenja sa kineskim elektrodama, čim se ohladi, var prosto napukne. Sa kineskim elektrodama potrošićete duplo vremena, nerava i elektroda, ušteda će biti nikakva, a vaš rad nedovoljno kvalitetan.

2. Zaštitna maska
Postoje razne zaštitne maske pri varenju, a naročito su česte one koje na sebi imaju držač, i moraju se pridržavati ispred lica. Nikako ne savetujemo takvu masku! U tom slučaju, samo jedna ruka vam je na raspolaganju, pa vam je neophodan držač ili asistent. Kupite masku koja će moći da se montira na glavu, ili kupite kvalitetne naočare sa duplim staklom. Oči vas više neće peći, bićete produktivniji, i varenje će postati prava pesma!

3. Očistite kontaktne površine
Gvožđe sadrži mikro-pukotine u kojima se skuplja prašina, što svakako utiče na kvalitet završnog vara. Upotrebite šmirglu sa krupnom teksturom da sa gvožđa prvo skinete sve neravnine i krupno đubre, a zatim finijom šmirglom dodatno uglačajte kontakte koji treba da se vare. Za kraj i završni glanc, upotrebite vodenu šmirlgu. Iako svaka šmirgla košta, na kraju obaveljenog posta bićete srećno što niste škrtarili, što ste bili pedantni, i što će vaš var služiti generacije i generacije.

Facebook Comments
This entry was posted in Lepota i zdravlje, Lifestyle, Saveti. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.