Spremite auto za leto

Da leto nije isto što i zima, dokazuju nam mnoge stvari. Ukoliko ste vozač a leto dočekate nespremni, to se može loše odraziti i na vas i na vašeg četvorotočkaša. Uz naše savete, spremite svog ljubimca za omiljeno godišnje doba:

1. Operite auto
Iako deluje trivijalno, treba oprati auto. U zimskoj sezoni punoj snega i smoga, kada su dani kratki, vaše komšije i prijatelji neće tako očigledno primetiti da vam je auto prljav i da ste zapostavili svog limenog prijatelja. Odvezite auto u perionicu ili ako ste slobodnijeg duha, napunite dve kofe vodom, uzmite sunđer i sami obavite ovaj posao, na kraju se možda i dobro zabavite. Ukoliko ipak rešite da auto prepustite stručnjacima, birajte perionice koje koriste crevo pod pritiskom.

2. Letnje gume
Iako svako godišnje doba nema svoje zasebne gume koje su za njega predviđene, leto ga ima. Zamenite vaše zimske gume letnjim. Kada to obavite, vaš auto će biti stabilniji na putu, manje će trošiti goriva a pošto letnje gume bolje prijanjaju na asfalt i vaši saputnici će se osećati udobnije i komfornije. Ukoliko ne znate sami da zamenite gume, što je čest slučaj, neka to umesto vas obavi vulkanizer. Vulkanizerske radnje su specijalizovane za zamenu guma i rado će vam izaći u susret.

3. Muzika u kolima
Tokom zimskih meseci običaj je da svi dok se vozimo na posao slušamo death metal, grind ili nešto od sumorne i teške muzike. Leto je doba vedrih boja i nestašnog duha, zato sebi narežite nove diskove, mi vam preporučujemo neki latino ritam ili disko. Otvorite prozore do pola i dozvolite da ritam zavede kako vašu vožnju, tako i prolaznike na ulici, koji će možda početi da hodaju ili igraju u ritmu vaše muzike. Ovo je dobar način i da upoznate nove prijatelje, kao što je čitanje ovakvih tekstova odličan način da vas se stari odreknu.

Uživajte u letu, vožnji i budite bezbedni i odgovorni!

Facebook Comments
This entry was posted in Saveti. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.