Skinite i najuporniju fleku!

Čovek svakog jutra ustaje, doručkuje i oblači se za posao. Svima se ponekad desilo da baš tokom doručka, ili nekog drugog obroka, isflekamo garderobu. Od slatkih jagodastih fleka, do providnih monstruma od čvaraka, sve fleke imaju svoje karakteristike. Neke fleke se lako skidaju, recimo fleke od vode, potrebno je sačekati samo pola sata da ispare. Međutim, neke fleke su jako uporne, pržena slanina sa jajima sigurno neće oprostiti vašoj novoj spavaćici!
Nudimo vam efektne savete kako da se otarasite i najupornijih fleka, mrlja i drugih neželjenih tragova na vašoj odeći:

 

1. Makaze
Iako mnogi zamenaruju tu činjenicu, makazama se sve fleke efektno skidaju. Jednostavno uzmite bilo koje makaze, nema veze da li su one male za nokte ili one džinovske krojačke, i prosto odsecite deo garderobe na kome je fleka. Kao rukom odnešeno! Potpuno je nebitno da li ste se polili vinom ili vam je komad šarana pao u krilo, makaze će se pobrinuti za sve!
Jednom kada odstranite fleku makazama, možete prišiti neku zgodnu aplikaciju, jer neki ljudi će džangrizati i ogovarati vas da imate rupe na odeći.

2. Kupite novo!
Ako ste isflekali omiljenu majicu, bacite je u djubre i kupite novu istu takvu! Vaši prijatelji sigurno neće primetiti razliku, a fleka više neće biti. Što je najfantastičnije od svega, ova tehnika skidanja fleka nije primenljiva samo na majice, već jednako dobro pomaže i sa farmerkama, suknjama, haljinama, sakoima… skoro pa sa svakim delom garderobe. Konačno imate način da se otarasite svih tvrdokornih mrlja, bez da kupujete deterdžente i specijalne praškove, čime štedite i čuvate kućni budžet. Vaš muž će takodje biti zadovoljan!

3. Napravi nešto drugačije!
Upotrebite isflekani deo odeće na kreativni način! Recimo ako ste isflekali donji veš, uz malo mašte on može postati zgodan ceger za pijac! Ili, vaša potkošulja sa svežom flekom od kuvane kolenice očas posla može postati moderna ešarpa za svaki dan! Potrebno je samo malo mašte…
Ono što je najbolje od svega, možete kombinovati raznu odeću i time praktično zasnovati sopstvenu modnu liniju. Prijatelji će biti zaslepljeni vašom kreativnošću, pa će vam čak donositi svoje isflekane odevne predmete, ne bi li i njima osmislili ponešto unikatno.
Ako vam drhte ruke i volite da jedete masno, posao može da vas krene, u tom slučaju registrujte stranicu na sajtu koji se zove Fejsbuk, i tamo plasirajte svoju unikatnu liniju!

Facebook Comments
This entry was posted in Lifestyle, Saveti. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.