Koja je najružnija životinja?

Bog i priroda svakako umeju da se poigraju, a rezultati su često nepredvidivi. Kao što postoje krajnje simpatične životinje poput kanarinca, papagaja ili ptice, tako postoje i one za koje slobodno možemo da kažemo da su ružne. Danas vam predstavljamo tri, a vi dopunite listu životinjama za koje smatrate da zaslužuju da se nađu u ovoj kategoriji.

Konj na ispaši

1. Konj
Konj je domaća i neki bi rekli plemenita životinja. Činjenica je da je služio čoveku mnogo puta kroz istoriju. Međutim, konj je takođe jedna od najružnijih životinja. On ima grivu i neskladno dug vrat. Za razliku od lava čija je griva čupava i graciozna, griva konja je kudrava i ne služi ničemu. Verovatno se pitate čemu onda uopšte postojanje takve životinje, zašto se Bog tako poigrao sa sudbinom nesrećnog konja? Možda je to jednostavno konjska sudbina i sa time se treba pomiriti. Kroz mitologiju i okultizam, poznate su priče gde su deca, ali i stariji adolescenti plašeni konjima, tako da je očigledno da su i naši preci bili svesni neprijatnog izgleda ovog toplokrvnog bića. Osim grive i vrata, konj poseduje i kopita u koje se često zaglavi blato, bljak!

Zec ili čudovište?

2. Zeka
Zeka ili zec je čest gost u bajkama, basnama, a ponekad se nađe i na trpezi. Zec kao hrana je predmet brojih kontraverzi, jer ova životinja je toliko ružna da se može smatrati poremećajem sama mogućnost da se neko odluči da je pojede. Zec u odnosu na telo ima užasno neskladne velike uši, to ga na neki način čini kraljem ružnoće životinjskog sveta. Krzno je toliko mekano da ga je praktično nemoguće četkati, a njegov pogled je bezidejan, prazan, praktično mrtav. Do sada se verovatno pitate kako je moguće da nešto kao zec uopšte postoji, ali eto, priroda je možda i najveći čuvar svakolikih tajni! Zec može da spava čak i kada su mu oči otvorene i time vas dodatno prestravi, kao da ste u nekom horor filmu! Užas!

Aksiom ružnog

3. Kuče
Kuče iliti pas kako ga ljudi danas moderno nazivaju, je direktan potomak vuka. Problem sa kučetom je što iako postoji mnogo rasa, ono što im je svima zajedničko je upadljiva ružnoća. Zbog toga se vlasnici sve češće odlučuju na prodaju, ne bi li potom kupili nešto lepše, neki zgodan komad nameštaja ili mobilni telefon. Neki psi su premali, neki su preveliki, svi se linjaju i stalno laju – pokušavaju da govore ali im to ne polazi za rukom. Zbog toga stvaraju buku koja im ne ide u prilog. Psi imaju ružnu njušku, jer ona je uvek vlažna, imaju i ružan rep jer je potpuno dlakav i često se vuče po zemlji što predstavlja i higijenski problem. Posebno su kritične ružne scene u javnosti kada psi jedan drugog, ili sami sebe ližu. Još jedna odlika pseće ružnoće su neskladni zubi, gde kutnjaci značajno prednjače u odnosu na ostatak vilice. Ipak, vrhunac je to što neke rase imaju oči različite boje! Što je mnogo mnogo je.

Facebook Comments
This entry was posted in Kultura, Lifestyle. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.