Savršen pire krompir? Da, moguće je!

bicycle

Evo nekoliko zgodnih saveta za pripremu savršenog pire krompira. Iako na prvi pogled deluje kao jednostavno jelo, pire krompir je kulinarsko umeće obavijeno velom tajne. Trikovi koje ćemo vam otkriti učiniće da dosadan ručak prepun zgnječenih ugljenih hidrata pretvorite u pravi vatromet emocija i ukusa. Pročitajte kako da oduševite ukućane i goste, neka pire krompir postane vaš adut!

 

1. Niko ne voli da bude sam, pa ni pire krompir!
Umesto da poslužite samo pire, koji se inače očas posla napravi iz kesice, poslužite uz njega i sočno, sveže jagnjeće ili praseće pečenje! Vaši gosti biće oduševljeni ovom idejom. Sigurno su se već zasitili poslovnih ručkova i dosadnih večera gde se služi samo pire krompir. Vruće pečenje će se odlično složiti uz pire krompir i dati mu sasvim novu, gastronomički nepredvidivu dimenziju. Spremite se da uberete komplimente!

2. U tanjiru krompir pire, iz rukava pokloni vire!
Baš tako, kupite svakom gostu neki poklon kao mali znak pažnje. To ne mora biti ništa specijalno skupo ili glamurozno, oko 3000 dinara po gostu je sasvim dovoljno. Kada gosti zakolutaju očima jer ste im servirali ukusan, ali pomalo dosadan pire krompir, najavite podelu poklona! To će ih razvedriti i vaš krompir pire postaće asocijacija na lep gest. Sledeći put kada negde u dalekom svetu, bolnici ili zatvoru budu jeli krompir pire, setiće ih uspomene na taj dan i vašu vickastu naklonost. Budite spremni da vas iznesu na lovorikama!

3. Kad sam svež, svi od mene bež!
Nikada nemojte praviti krompir pire od svežih krompira, već uvek koristite onaj iz kesice. Svež krompir mora da se ljušti, pa dolazite u opasnost da se posečete i tako naudite sebi. Ako skuvate ručak bez da se povredite, lepšte ćete se osećati i vi a i vaša okolina. Deca neće morati u apoteku po zavoje, a muž neće morati da pali kola i vozi vas u ambulantu. Svež krompir takođe zauzima više mesta od onog u kesici, a vi sami razmislite da li vam je više stalo da svoj životni prostor delite sa ljudima koje volite ili sa krompirom. Krompir iz kesice jednostavno sipajte u vodu, a onda se spremite za magičan trenutak! Dodajte prstohvat soli! Da, tako je, ako ste se pitali šta krompir pireu daje famoznu slanoću, to je upravo jodirana kuhinjska so!
Uživajte!

Facebook Comments
This entry was posted in Kulinarstvo, Saveti. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.