Prste da poližeš: Tri seksi recepta sa origanom!

Svi znamo da origano odlično zaokružuje ukus pice, pica piroške, pancerote ili pica palačinke! Ali… ko bi se setio da ovu intrigantnu biljku koja je u stvari začin upotrebi za pripremu nekog hrabrijeg jela? Mi smo se osmelili, i danas vam donosimo tri seksi recepta sa origanom koji će svakako upotpuniti stranice vaše lične sveske u koju zapisujete recepte. Spremite svoja čula i receptore za nesvakidašnji gastronomski užitak!

1. Kreker sa maslinom i origanom

Krekeri su obično suvi i kada ih jedemo naši zubi od njih prave prašinu, pa se često i nakašljemo. To je opasno jer grmuljice krekera mogu da nam odlete u dušnik, a nije ni posebno ukusno. Tu na scenu stupa seksi začin! Izvadite kreker iz kutije, stavite ga na tanjir, a na njega odlučno stavite maslinu. Maslina može biti i zelena i crna, slobodno dozvolite da vas spontanost ponese, ni jedan recept nije sveto pismo. Za kraj, dodajte tajni sastojak! Preko krekera i masline pospite origano. Poslužite ovo hladno predjelo svojim ukućanima, biće oduševljeni!

Kreker sa maslinom i origanom, iako nije najjednostavniji za pripremu, svakako vredi truda!

Kreker sa maslinom i origanom, iako nije najjednostavniji za pripremu, svakako vredi truda!

2. Paprike punjene origanom

Sigurno ste nekad u životu čuli za jelo “punjene paprike”, a neki su ga verovatno i probali. U našem narodu važi pravilo da se paprike pune mesom, a u vreme posta pirinčem. Ne moramo odbaciti tradicionalne vrednosti da bismo prihvatili i primenili nešto novo i seksi! Sledeći vikend iznenadite i sebe i druge i napunite paprike origanom! Papriku pravilno i pažljivo presecite na pola, a zatim ih obogatite punjenjem od origana. Ako vam se origano prospe okolo po tanjiru ne brinite, to nije greška, jelo će čak izgledati lepše i poželjnije. Vrlo seksi, zar ne? Ovo jelo je posebno praktično tokom letnjih vrućina jer ne zahteva dugotrajno angažovanje rerne i aspiratora. Podelite recept sa drugaricama, biće oduševljene!

Paprika i origano idu ruku pod ruku! Dugo se ova kombinacija namirnica smatrala tabuom, ali hrabri italijanski kuvari su ugodili našim čulima!

Paprika i origano idu ruku pod ruku! Dugo se ova kombinacija namirnica smatrala tabuom, ali hrabri italijanski kuvari su ugodili našim čulima!

3. Semplice origano sul tavolo in legno

Ovaj fantastični rustični recept iz Kalabrije naše bake nisu baš poznavale, ali to nas ne sprečava da u njemu danas uživamo! Mnogi italijanski kuvari starog kova koji drže do sebe smatraju da je origano najbolji kada se jede solo. Oni ne preferiraju razne bućkuriše i naparfemisana moderna jela, oni znaju šta valja! Izvadite drvenu dasku, pospite po njoj origano i neka gozba počne! Liznite prst i prislonite ga na dasku tako da se origano zalepi za njega. Ovo jelo je posebno seksi ako hranite partnera ili partnerku, pustite da vas ponese mašta! Zabavno je i kada pozovete društvo da gledate utakmicu, svi će očekivati čips, ali origano na dasci oduševiće sve i smatraće da ste dosegli vrhunac svoje kreativnosti. Bićete zvezda dana, a ko to ne voli? “Origano na drvenoj dasci” može biti i dobro rešenje ako niste sigurni za koje jelo da se opredelite na venčanju.

Ne treba vam ništa više sem daske, origana i dobrog raspoloženja! Ako vam ipak fali daska, origano možete prosuti i po stolu.

Ne treba vam ništa više sem daske, origana i dobrog raspoloženja! Ako vam ipak fali daska, origano možete prosuti i po stolu.

Prst

Prst sad lizni, origano mazni, zašto da nam stomačići ostanu sad prazni?! Njam njam!

Facebook Comments
This entry was posted in Kulinarstvo. Bookmark the permalink.

6 Responses to Prste da poližeš: Tri seksi recepta sa origanom!

  1. Cica says:

    Strašno! Zar suvi origano u svežu papriku? Vama ništa nije sveto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.