Devet najčešćih grešaka pri kuvanju viršli!

Viršle su popularna, a kao što smo već utvrdili, i veoma seksi hrana. Međutim, priprema viršli nije mačji kašalj i svima nama se često potkradu greške. Da greške ne bi pretvorile ovaj ukusni vatromet hedonizma u pakao i noćnu moru, pročitajte besplatne savete koje vam nudimo, i svaki put obradujte sebe i svoje bližnje nesvakidašnje ukusnim obrokom.
Šta treba izbegavati pri spremanju viršli? Najčešće greške su:

1. Niste ih otpakovali!
Kupili ste lepo pakovanje viršli, voda je proključala, a vi ste nonšalantno ubacili viršle sa sve pakovenjem. NE! STOP! Viršle se svakako moraju prvo otpakovati iz plastične ambalaže, jer time rizikujete da se ona u ključaloj vodi istopi i zalepi za šerpu. Ako se ovo već desilo, šerpu bacite u djubre a viršle mačkama ispred zgrade.

2. Ah taj pirinač!
Hteli ste da skuvate viršle, a zapravo ste skuvali pirinač. Ne brinite, niste sami. Jedno istraživanje sprovedeno među žiteljima Hanoja pokazalo je da od deset odlazaka po viršle, čak sedam može rezultirati slučajnom kupovinom pirinča!
Sledeći put kad uđete u prodavnicu, namignite kasirki i kažite joj da na kraju kupovine proveri vašu korpu i potvrdi prisustvo namirnice koja svojim organoleptičkim svojstvima odgovara viršli.
Ako vam se ovo već desilo, kupite obaška i pečeno pile, imaćete zdrav i brz ručak za celu porodicu!

3. Niste stavili vodu!
Da da, lepo vam je govorila majka… prvo sipaj vodu u šerpu! Ali, vi ste protiv tradicionalnih načina spremanja, i šta se desilo? Zaboravili ste da sipate vodu u šerpu! Šerpa je već naveliko vrela na ringli, ubacujete viršle i one direktno počinju da gore! GREŠKA! Zapamtite za sledeći put, uvek prvo voda!
Ako vam se ovo već desilo, šerpu bacite u kontejner a viršle kerovima ispred zgrade.

4. Niste isključili plin!
Kuvali ste viršle baš pred odlazak na odmor, koferi su bili spakovani, i sve što ste želeli je ukusan obrok pred put, da ne budete gladni u avionu. Jeli ste, uživali, ali ste zaboravili da isključite plin! Krupna greška. Uvek obratite pažnju na plin, posebno kad kuvate viršle pred odmor.
Ako vam se ovo već desilo, a pod uslovom da i dalje imate kuću, sledeći put obratite više pažnje.

5. Kuhinja pod velom tajne
Sinoć ste popili par čašica više no što je trebalo, i od jutros ste mamurni. Da ne kažemo, jedva gledate na oči! Šta vam je trebalo da se toliko uvoštite sveti Bog zna, ali šta je tu je. Mamurluk se najbolje razbija dobrim doručkom, zato ste rešili da želudac obradujete viršlom. Ne lezi vraže, toliko ne znate gde ste, da ste šerpu umesto na ringlu stavili na gramofon. Iako slični, gramofon i šporet ne dele sve tehničke osobine. Viršle uvek pripremajte na šporetu!
Ako vam se ovo već desilo, umesto da nastavite sa uništavanjem pokućstva, siđite do pekare i častite sebe takozvanom “rol-viršlom”.

6. Sastav?
Lepo ste se najeli, a onda vam djavo nije dao mira i odgledali ste reportažu koja govori o tome kako i od čega se viršle spravljaju. Sad morate da mislite o novom obroku, jer sve što ste pojeli, upravo ste povratili po kuhinji i kupatilu. I terasi po malo. Eno nečega sa senfom i u predsoblju izgleda.
Nikad i nipošto nemojte gledati naučne emisije! Ako već palite TV, gledajte hroniku ili blisko/daleko istočne serije.
Ako vam se ovo već desilo, pozovite majku u goste da očisti.

7. Ispitni rok
Doručkovli ste viršle, otišli na ispit i profesor vas je oborio! Loša sreća? Pogledajte istini u oči. Zadnjih mesec dana stalno ste izlazili, niste učili, bilo je tu i mamurluka, poneka modrica… I šta sad?
Sledeći put sedite kući i učite! Nema vrdanja! A onda, spokojni i zadovoljni jer znate odgovore na sva pitanja, ponovo spremite viršle, izađite i položite taj ispit!

8. Hotelska soba
Kupili ste viršle, vratili se u svoju hotelsku sobu, i shvatili da nemate šporet! Da stvar bude gora, nemate ni primus ni rešo. Šta sad? Ništa. Oprostite sebi ovu nesmotrenost, setite se naših saveta i obećajte sebi da vam se više nikad neće ponoviti.
Stanite pred ogledalo i recite sebi: “Ja sam odlučan! Meni se ovo više nikad neće ponoviti!”. Ostatak dana provedite zadovoljni, svratite i do pijace.

9. Istekao rok trajanja
Skuvali ste viršle iako vam je bila sumnjiva njihova egzotična zeleno-ljubičasta boja. Mislili ste da su to fensi viršle za rejvere. Onda ste pročitali datum i smorili se, viršlama je istekao rok trajanja.
Viršle fotkajte i okačite na “instagram”, a sledeći put umesto što zevate, pročitajte do kad ova mesna prerađevina drži svoju validnost.

Facebook Comments
This entry was posted in Kulinarstvo, Lifestyle, Saveti. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.